Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Rajnavölgyi Éva

455

Rajnavölgyi Éva


1973-ban kémia-biológia szakos tanárként végzett az ELTE-n. Szakterülete az immunológia, azon belül a sejtes immunválasz működése és klinikai felhasználási lehetőségeinek kutatása. Immunológiai kutatásai során tanulmányozta az ellenanyagok szerkezetének és funkcióinak összefüggéseit, és elsők között vezette be Magyarországon a monoklonális ellenanyag-termelés módszerét. 1986-ban az USA-ban töltött tanulmányútja óta a T-limfociták funkcióit és az antigén-bemutatás mechanizmusait kutatja, amely folyamatokban a dendritikus sejtek kiemelt szerepet játszanak. 2000 óta a debreceni Immunológiai Intézet élén végzi kutatómunkáját. Tudományos munkáját megosztott Akadémiai Díjjal, Eötvös-díjjal, Széchenyi Professzori Ösztöndíjjal, Went István-díjjal ismerték el. 

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Orvostudomány, Immunológia

portré

Dr. Rajnavölgyi Éva (interjúalany)

4:37

2007. május 7.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 15.

455
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8819" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés