Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Miért olvasunk egyre kevesebbet? A könyvtárak szerepvállalásának alternatívái

358

Miért olvasunk egyre kevesebbet? A könyvtárak szerepvállalásának alternatívái


Gutenberg kora óta számos forradalmat élt meg a könyvkiadás, az eltelt évszázadok óta folyamatosan változik a könyv és így az olvasás is. Ma már nem kell sokat beszélni az analfabétizmusról, mégis egyre kevesebbet olvasunk. Bár a betű ismerete alapkészség, és nincs olyan téma, amihez ne lenne könyvtárnyi irodalom, mégis: mióta digitalizálták a betűt, a könyv, és vele együtt az olvasás egyre mostohább sorsra jut. Kérdés persze az, hogy csupán az olvasási szokások változnak, vagy a könyvtárosok, kiadók okkal kongatják a vészharangot: hiába a temérdek, színes, okos kiadvány, mi emberek lustulunk, az internetes böngészés, vagy az interaktív tévézés átveszi a hatalmat a nyomtatott szellem, a könyv felett.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Könyvtártudomány, Pszichológiai tudományok

Klubrendezvények

Dr. Fábri György (moderátor)
Dr. Fodor Péter (előadó)
Dr. PhD. Virágos Márta (előadó)
Ungváry Rudolf (előadó)
Kovács András Bálint (előadó)

1:11:02

2006. október 12.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 15.

358
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8841" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés