You are currently browsing the Videotorium site of the organization Mindentudás Egyeteme. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

A látvány biológiája és esztétikája

426

A látvány biológiája és esztétikája


A látvány kialakulásakor a magasabb rendű feldolgozás következtében a fizikai inger összefüggéseiben, környezete figyelembe vételével konstruálódik meg. A látvány kialakulása tehát egy konstruktív folyamat, amelyben az egyén ismeretei fontos szerepet játszanak. A ME klub beszélgetése pszichológus, filozófus és művészettörténész szakemberek segítségével azt a kérdést vizsgálja, hogy hogyan jutunk el a mindennapi tapasztalattól, a látvány megszokott konstruálásától a művészi megtapasztalásáig, az egyedi, szokatlan élmények feldolgozásáig. A kérdés többek között, hogy a kulturális tapasztalat képes-e felkészíteni az elmét a befogadásra, "jelzi-e", hogy valami értékessel van dolga, illetve hogy van-e valamilyen biológiai korlát, amelyet semmiféle művészi eszköz nem haladhat meg.

More Less


Mindentudás Egyeteme

Art history, Philosophy, Psychological sciences

klubrendezvények

Dr. György Fábri (lecturer)
PhD. Anett Ragó (lecturer)
PhD. Gábor Zemplén (lecturer)
Zsolt Petrányi (lecturer)

1:23:23

23 August, 2004

Erika Bilicsi

15 August, 2014

426
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/en/embed/8884" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audio download