You are currently browsing the Videotorium site of the organization Mindentudás Egyeteme. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

Az információ-technológia gyorsuló fejlődésének tünetei és várható hatása

360

Az információ-technológia gyorsuló fejlődésének tünetei és várható hatása


Az előadás bemutatja az információ-technológia tapasztalati törvényeit, melyek az informatikai rendszerek legfontosabb jellemzőinek exponenciális fejlődését tükrözik. A lehetséges következmények közül elsősorban a várható pozitív következményeket emeli ki és hangsúlyozza az alkalmazkodó oktatás és az emberi kreativitás támogatásának fontosságát. Különleges történeti fontosságú tárgyak felvonultatásával vázolja a fejlődés ívét 100 év alatt, (az első hangrögzítőtől az iPod-ig, az első sorozatban gyártott mechanikus számológéptől az iPad-ig,  a detektoros rádiótól  a WEB rádióig, valamint a Morse távírótól  az okostelefonig,) szemléltetve a korábban különálló területek egybeolvadását.

More Less


Mindentudás Egyeteme

Information science

Mindentudás Egyeteme Nyílt Archívum

Dr. László Kutor (lecturer)

36:49

18 May, 2011

Erika Bilicsi

19 August, 2014

360
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/en/embed/8959" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audio download