You are currently browsing the Videotorium site of the organization Mindentudás Egyeteme. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

A lámpás - A tanári szerep értelmezése 1.

598

A lámpás - A tanári szerep értelmezése 1.


A tanári szereppel kapcsolatos elvárások joggal haladják meg a legtöbb hivatással szemben támasztott igényeket. Nem elég jól ismerni a tanított szakterületet, alkalmazni a helyzethez illő pedagógiai módszereket. A tanár akkor tudja betölteni szerepét, ha kulturális értelemben domináns személy, lámpás, aki diákjaival jó kapcsolatot tart, értékrendjét vállalja, elfogadó, megértő azokkal is, akik másképp szocializálódtak, mint az iskola elvárásai. Megértő, de nem feltétlenül egyetértő. Egy lehetséges szociális és morális minta, aki nem kell, hogy hibátlan legyen, vagy a tökéletesség álarcát hordja. Diákjai hamar átlátnak az álarcokon. Többnyire valósághűen ítélik meg tanáraikat.

More Less


Mindentudás Egyeteme

Educational sciences

Mindentudás Egyeteme Nyílt Archívum

PhD. Sándor Suplicz (lecturer)

31:30

18 May, 2011

Erika Bilicsi

19 August, 2014

598
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/en/embed/8962" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audio download