You are currently browsing the Videotorium site of the organization Mindentudás Egyeteme. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

Ismert gyümölcsfajok különleges fajtái

454

Ismert gyümölcsfajok különleges fajtái


Az előadás arra a kérdésre ad választ, hogy a közismert almatermésű és csonthéjas gyümölcsfajoknak vannak-e olyan különleges gyümölcsfajtái, amelyekkel a választék bővíthető s a hazai termesztők versenyképessége javítható. A különleges gyümölcsméret, gyümölcsalak, gyümölcsfelület és gyümölcsszín, hússzín, íz és felhasználási érték alapján olyan érdekes fajták bemutatására kerül sor, amelyek friss étkezésre, élelmiszeripari felhasználásra vagy konyhai célokra hasznosíthatók. Miért lehet sikeres pl. az óriás, avagy a mini gyümölcs, a lapos barack, a bőralma, a vörös húsú alma és körte, miért van jövője a betegségekkel szemben ellenálló almafajtáknak, amelyekből ugyancsak különleges értékű élelmiszeripari termékek, gyümölcsborok készíthetők. Néhány fajta gyümölcse nemcsak csábító, hanem különleges egészségvédő értékekkel is bír, ezért az előadás megtekintése és a mindennapi gyümölcsfogyasztás Önnek is ajánlott!

More Less


Mindentudás Egyeteme

Agricultural sciences, Small fruit trees or orchards

Mindentudás Egyeteme Nyílt Archívum

Dr. Magdolna Tóth (lecturer)

37:31

18 May, 2011

Erika Bilicsi

19 August, 2014

454
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/en/embed/8984" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audio download