Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Mi a matematika? A matematikai igazságról

1994

Mi a matematika? A matematikai igazságról


Abszolútak-e a matematika igazságai? Ha igen, akkor mi dolga van még a matematikának? A matematikus mennyiben elméletalkotó és mennyiben problémamegoldó? Megismerkedünk az ókori matematika nevezetes problémáival és e problémák megoldóival. A matematika ma is számos nyitott problémával áll szemben, ilyen a Clay Matematikai Intézet által közzétett hét Millenniumi Probléma. Pillantást vetünk az Első Számú Matematikai Problémára: a Riemann-sejtésre. De vajon minden matematikai probléma megoldható? Szembenézünk az eldönthetetlen problémák létezésével és e tény következményeivel.

több kevesebb


Természettudományok, Matematika

Dr. Prof. Laczkovich Miklós (előadó)

1:27:03

2006. november 6.

Marianna Nagy

2021. február 10.

1994
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/41558" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés