Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Mire jó a kvantumfizika?

22041

Mire jó a kvantumfizika?


Közvetlen tapasztalatainkon alapuló világképünk számára szokatlan a modern fizika fogalomrendszere. Sokan készséggel tudomásul veszik, hogy a "mikrovilág" eseményei más törvények szerint zajlanak, de úgy gondolják, hogy a kvantummechanikára csak néhány speciális területen, például az atomfizikában van szükség, és mindezt a valódi problémáktól távoli, elvont kérdések közé sorolják. Valójában azonban a mindennapi életünkben folyamatosan használjuk a kvantumfizika eredményeit. Az előadás bemutatja, hogy a kvantum-elmélet Nobel-díjas elvei napjaink kedvenc használati tárgyaiban is megjelennek.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Természettudományok, Fizika, Kvantummechanika, Kvantumtechnológia

tudósok előadásai

Dr. Mihály György (előadó)

48:38

2003. május 21.

Marianna Nagy

2014. május 7.

22041

5.0
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8207" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés