Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Kell nekünk régió?

1458

Kell nekünk régió?


Napjainkban ismét felélénkülni látszik a hazai közigazgatási rendszer átalakításáról szóló szakmai-politikai vita. Az elmúlt évtizedben végrehajtott magyarországi változtatások nem hoztak létre új, átfogó rendszert. Különös aktualitást ad e kérdéskörnek hazánk belépése az európai integrációba. A "régió" mint az európai térszerkezet egysége az elmúlt évtizedben divatszóvá lett, s közben egyre inkább elhomályosult a jelentése. Az előadás arra vállalkozik, hogy megvilágítsa a régió fogalmát; kísérletet tesz a magyarországi reformfolyamat geográfiai hátterének bemutatására, természetesen nem megfeledkezve arról, hogy napjaink regionális struktúrája a Kárpát-medencében eltöltött évszázadok olykor zavartalan, máskor viszontagságos fejlődésének eredménye. 

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Társadalomtörténet, Társadalomtudományok, Társadalomföldrajz, Társadalompolitika, Szociológia

tudósok előadásai

Tóth József (előadó)

47:38

2003. október 29.

Marianna Nagy

2014. május 7.

1458

5.0
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8221" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés