Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Populációk és gének vándorúton

1042

Populációk és gének vándorúton


Az élet folytonosságát korlátozott élettartamú egyedek populációi tartják fenn, biztosítva a genetikai információ továbbadását nemzedékről nemzedékre. A génekben kódolt információ tanúskodik arról is, hogy honnan jöttünk, hová megyünk, milyen utakat tettünk meg, és eközben kikkel érintkeztünk, keveredtünk. A Kárpát-medence e folyamatok szempontjából és a biológiai sokféleség genetikai szintjét tekintve kiemelkedő fontosságú, nemzetközi érdeklődésre számot tartó fókuszterület. Számos példán keresztül betekintést nyerhetünk az Európa legnagyobb fajgazdagságú területeihez tartozó Kárpát-medence biodiverzitásának általános vonásaiba és a térséget érő életföldrajzi hatásokba.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Biológiai tudomány, Genetika, Populációgenetika, Genetikai szelekció

tudósok előadásai

Dr. Prof. Varga Zoltán (előadó)

42:20

2004. február 16.

Marianna Nagy

2014. május 7.

1042
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8233" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés