Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

A nemzetek jelleme és a nemzeti sztereotípiák

4541

A nemzetek jelleme és a nemzeti sztereotípiák


A közfelfogás szerint a nemzetek különböznek egymástól. E különbségek számontartása és értékelése gazdagíthatja világképünket, ám a megkülönböztetés bizonyos formái méltatlan bánásmódhoz is vezethetnek másokkal szemben. Fontos kérdés tehát, hogy van-e valóban "jelleme" az egyes nemzeteknek. Ha igen, hogyan ragadható meg tudományosan ez a "jellem"? Milyen szerepet játszanak életünkben az "nemzeti jellemre" vonatkozó közkeletű elképzelések, a nemzeti sztereotípiák? Hogyan állapítható meg, hogy mekkora az igazságmagva egy-egy sztereotípiának, és mikor kell előítéletről beszélnünk?

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Pszichológiai tudományok, Pszichológia, Szociálpszichológia, Szociológia

tudósok előadásai

Prof. Hunyady György (előadó)

1:02:47

2004. március 22.

Marianna Nagy

2014. május 7.

4541
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8238" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés