Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Van- e az irodalomnak neme?

1307

Van- e az irodalomnak neme?


Sokan gondolják úgy, hogy a művészet, s benne az irodalom olyan önmagába zárt világot jelent, melynek értelmezéséhez, értékeléséhez nem használhatunk "művészeten kívüli" szempontokat, mert így a műalkotásokra, az irodalmi szövegekre tőlük idegen kérdéseket erőltetnénk rá, s esetleg ideologikus megfontolásoknak rendelnénk alá őket. Az előadás egy olyan irodalomértelmezési iskolát, illetve szempontrendszert mutat be, mely szembehelyezkedik ezzel az elgondolással, s a művészetet, az irodalmat elsősorban kulturális gyakorlatként tekinti.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Irodalom

tudósok előadásai

Bán Zsófia (előadó)

55:00

2004. április 19.

Marianna Nagy

2014. május 7.

1307
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8241" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés