Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Híd- mérnöki szerkezet vagy szobor?

1301

Híd- mérnöki szerkezet vagy szobor?


Az előadás a legkorszerűbb hídszerkezetekről, építési eljárásokról és néhány olyan körülményről szól, amellyel napjaink építtetőinek, tervezőinek, építőinek és felhasználóinak kell szembenézniök, amikor csak egy-egy új híd terve felmerül. Korunk tipikus hídtervezője egyre kevésbé az inkább statikai számításokkal bajlódó építőmérnök; a feladat egyre inkább építészt, művészi tehetséggel is megáldott tervezőt kíván. Sőt manapság mintha a másik irányba mozdulna ki azt inga - az esztétikai szempont eluralkodása olykor öncélú, műszakilag indokolatlan és pazarló megoldásokra csábít. 

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Építészet, Mérnöki tudományok, Építőmérnöki tudomány, Vízépítészet, Mély- és magasépítés

tudósok előadásai

Agócs Zoltán (előadó)

48:39

2004. május 19.

Marianna Nagy

2014. május 7.

1301
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8245" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés