Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Hol végződik a sakktábla?

1789

Hol végződik a sakktábla?


A sakkozásról azt tartják, hogy egyszerre sport, művészet és tudomány. Mára a játék kapcsolata egyre szorosabb a számítógépekkel, az internettel, az informatika világával. Az informatika vívmányaira támaszkodva kétezer éves szellemi játékunk pedagógiai eszközként a világ számos pontján, például Indiában, Kínában, Kanadában és Ausztráliában is a reneszánszát éli. "A sakkozás nem cél, hanem eszköz!" - vallják a sakkvilág pedagógusai. De milyen képességeket sajátíthatunk el a sakkozás segítségével? Egyáltalán, milyen a sakkozói gondolkodás? Hogyan gondolkodik egy nagymester? Megkönnyítheti-e a döntéseinket a sakk világán kívül ez a gondolkodásmód?

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Logika, Kombinatorika, Társadalomtudományok, Sport

tudósok előadásai

Kállai Gábor (előadó)

47:01

2007. március 12.

Marianna Nagy

2014. május 14.

1789
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8270" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés