Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Hatalmas hálózatok-internetes közösségek, társas hálózatok

880

Hatalmas hálózatok-internetes közösségek, társas hálózatok


A Mindentudás Egyeteme 10. szemeszterét záró előadás arra keresi a választ, hogyan szerveződnek és működnek kapcsolataink az interneten. Pléh Csaba pszichológus, az MTA tagja bevezetőjében ismerteti a kapcsolatok tematikáját több tudományterületen. Bodó Balázs közgazdász, médiakutató pedig a kapcsolatépítő és információmegosztó internetes oldalakat mutatja be. Az előadásnak külön aktualitást ad az a Nature magazinban publikált magyar tanulmány, amelyben hazai tudósok, Barabási Albert-László, Vicsek Tamás és Palló Gergely modellezték több mint harmincezer kapcsolat működést - ezt szintén bemutatja az előadás. A kutatói együttműködést és mobiltelefonos kapcsolatokat vizsgáló mérések igen meglepő eredményt hoztak: minél állandóbb egy nagy csoport összetétele, annál valószínűbb, hogy váratlanul felbomlik.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Társadalomtudományok, Audiovizuális kommunikáció, On-line információs szolgáltatások, Internet technológia

tudósok előadásai

Bodó Balázs (előadó)

20:09

2007. május 21.

Marianna Nagy

2014. május 14.

880

5.0
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8280" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés