Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

A média szerepe a gyerekek fejlődésében

4979

A média szerepe a gyerekek fejlődésében


Napjainkban a médiumok, mindenekelőtt a televízió elterjedtsége jelentős mértékben átalakítja a szocializációs folyamatot. A mára már hagyományosnak tekinthető médiumok (film, újság, televízió, videó stb.) mellett a gyorsan elterjedő új technológiák is egyre jelentősebb szerepet játszanak a gyerekek és a fiatalok mindennapjaiban. Az előadás a média hatásának általános elméleti kérdéseit taglalja, valamint megvizsgálja, milyen tényezőktől függ, hogy mit értenek a gyerekek a médiából, és bemutatja a felnőttek szerepét a gyerekek médiához való viszonyában. 

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Pszichológiai tudományok, Fejlődéspszichológia, Neveléspszichológia

tudósok előadásai

PhD. Kósa Éva (előadó)

47:10

2004. november 8.

Marianna Nagy

2014. május 14.

4979

2.0
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8289" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés