Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Újra győz az evolúcióelmélet?

1809

Újra győz az evolúcióelmélet?


Az evolúcióelméletet kezdettől vita és értetlenség vette körül. Az előadás áttekinti a viták fontosabb okait s az evolúcióval kapcsolatos ellenérzések és félreértések főbb vonásait. Megbeszéli, mit várhatunk egy tudományos elmélettől és mit nem, s hogy mik azok a kérdések, ahol az evolúcióelmélet még adós a válasszal. Bemutatjuk az evolúcióelmélet szerkezetét és azokat a legfontosabb mai bizonyítékait, melyek minden ésszerű kételyt kizárnak. Végül provokatív céllal az evolúciós gondolat - s az evolúciós folyamat - jövőbeni lehetőségeiről szólunk, egy ember utáni világról, valamint az evolúciós technológia lehetőségéről.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Természettudományok, Evolúciós biológia, Molekuláris evolúció

tudósok előadásai

Dr. Prof. Kampis György (előadó)

1:05:48

2006. május 8.

Marianna Nagy

2014. május 14.

1809
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8333" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés