Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Mit várhatunk egy modern államtól – és ez mibe kerül nekünk?

1521

Mit várhatunk egy modern államtól – és ez mibe kerül nekünk?


A modern, parlamentáris demokráciák alapelvein, és különböző fejlettségű, ám piacgazdasági szisztéma alapján működő államok mindegyike új kihívásokkal, erős reformkényszerrel szembesül az új évezred elején. A megoldandó dilemma kettős nyomás alá helyezi a modern államokat világszerte: meg kell felelniük a globális világgazdaság versenykövetelményeinek, egyben garantálniuk kell a társadalmi stabilitást és kohéziót, megelőzni a jövedelem- és vagyonpolarizáció negatív következményeit, és megoldást találni az esélyek veszélyes mértékű különbségének csökkentésére.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Társadalomtudományok

Békesi László (előadó)

1:32:12

2006. szeptember 18.

Marianna Nagy

2014. május 14.

1521
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8336" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés