Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Meddig elegendőek Földünk kőolaj- és földgázkészletei?

467

Meddig elegendőek Földünk kőolaj- és földgázkészletei?


A természetes előfordulású szénhidrogének a 20. század legfontosabb primer energiahordozói és ez - jelen ismereteink szerint - biztosan így is marad a 21. század közepéig. Nagy a valószínűsége, hogy az évszázad végére sem tűnnek el teljesen az energiapiacról, bár jelentőségük talán kicsit csökkenni fog. Az előadás a kőolaj- és földgáztelepek korszerű kitermelési módszereit, a szénhidrogén-alapú energiaforrások földrajzi elhelyezkedését, valamint a napjainkra kialakult - egész világot behálózó - szállítási rendszereket mutatja be, ezzel előkészítve az energia- és geopolitika könnyebb átláthatóságát, jobb megértését.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Természettudományok, Földtudományok

tudósok előadásai

Dr. Pápay József (előadó)

35:16

2008. március 29.

Marianna Nagy

2014. június 21.

467
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8604" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés