Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Vígh László

130

Vígh László


1975-ben szerzett okleveles vegyész diplomát a szegedi JATE-n, azóta a Szegedi Biológiai Központ Biokémiai Intézetében dolgozik, egy ideig az Intézet igazgatója. 1998-ban Széchenyi-díjban részesült, 2004 óta az MTA levelező tagja. Fő kutatási területei: a sejtmembránok lipidmátrixához köthető stresszérzékelés és szignalizáció folyamatának megértése; a hősokkfehérjék működésének vizsgálata; membránszerkezeti és lipidomikai módszerek alkalmazása a sejtbiológiában és gyógyszerkutatásban. Hosszabb tanulmányúton vett részt a a párizsi Pierre és Marie Curie Egyetemen, Hollandiában, az Egyesült Államokban és Japánban. 

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Természettudományok

portré

Prof. Vígh László (interjúalany)

5:58

2006. november 27.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 15.

130
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8810" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés