Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Acsády László

570

Acsády László


A Kísérleti Orvostudományi Kutatóintézet Thalamus Kutatócsoportjának vezetője. 1991-ben biológusként diplomázott, 1996-ban doktori fokozatot szerzett az Eötvös Loránd Tudományegyetemen. Pályája kezdetén a memórianyomok kialakításáért felelős idegrendszeri terület, a hippokampusz idegi hálózatait vizsgálta. Jelenlegi kutatásának fókuszában az agykéreg és a talamusz együttműködésének vizsgálata áll, mely közelebb visz az érzékelés, a tudat, az alvás idegrendszeri folyamatainak megértéséhez. 2006-ban elnyerte az MTA doktora címet. Tudományos közlemények mellett több magyar nyelvű könyvfejezetet is írt és rendszeresen tart népszerűsítő tudományos előadásokat. 2010-ben munkásságáért elnyerte a Charles Simonyi Kutatói Ösztöndíjat.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Idegrendszer-kutatás, Pszichológiai tudományok

portré

Dr. Acsády László (interjúalany)

2:51

2011. január 28.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 15.

570
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8827" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés