Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Kornai András

276

Kornai András


Az MTA SZTAKI tudományos tanácsadója, a BME címzetes egyetemi tanára, a Boston University számítógép-tudományi tanszékének és a Harvard University Kvantitatív Társadalomtudományi Intézetének kutató munkatársa. Matematikai tanulmányait az ELTE TTK matematikus szakán végezte, nyelvészeti PhD-ját a Stanford Egyetemen kapta 1991-ben. Eredményei közül említést érdemel a mondatok közvetlen összetevős szerkezetének matematikai vizsgálata, a beszédfelismerésben használatos ún. rejtett Markov-modellek kiterjesztése az írásfelismerésre, és új technikák bevezetése az információkinyerésben és -visszakeresésben. Tagja az amerikai számítógépes nyelvészek társaságának (ezen belül a matematikai nyelvészeti csoport következő elnöke), a számítógéptudósok társaságának, a villamosmérnökök szövetségének, a Bolyai János Matematikai Társulatnak és a Neumann János Számítógép-tudományi Társaságnak. Három monográfia szerzője, négy kötet (társ)szerkesztője és mintegy hatvan cikk (társ)szerzője.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Nyelvtudomány, Műszaki tudományok

portré

Dr. Kornai András (interjúalany)

2:42

2011. február 8.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 15.

276
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8830" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés