Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Mádlné Szőnyi Judit

388

Mádlné Szőnyi Judit


1986-ban szerzett geológus diplomát az ELTE Természettudományi Karán. Pályája során korán felismerte a medenceléptékben működő felszín alatti vízáramlási rendszerek jelentőségét, és meghonosítta ezt a témát az egyetemi oktatásban. Megteremtette műhelyében a nemzetközi hidrogeológiai kutatásba való bekapcsolódás személyi és infrastrukturális feltételeit. Főbb kutatási területei: a felszín alatti vizek sérülékenységi vizsgálata, az üledékes medencékben zajló folyadékmozgás megismerése, a hipogén karsztosodás folyamatainak elemzése, a geotermikus energia fenntartható hasznosítása. Jelenleg az ELTE Általános és Alkalmazott Földtani Tanszékének egyetemi docense, a Hidrogeológia és Geotermia Műhely vezetője.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Természettudományok, Hidrogeológia

portré

PhD. Mádlné Szőnyi Judit (interjúalany)

3:03

2011. február 11.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 15.

388
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8834" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés