Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Mint gondolatjel, vízszintes a tested... - Egész napos József Attila szakmai workshop

411

Mint gondolatjel, vízszintes a tested... - Egész napos József Attila szakmai workshop


Lélektitkok - elmebetegség - önteremtés címmel augusztus 30-án a Mindentudás Egyeteme nyári klubjában, elhangzott beszélgetés méltán keltette fel a szakmai és laikus közönség, valamint a sajtó érdeklődését. A beszélgetés a kreativitás és a patológia kapcsolatát helyezte középpontba, hiszen minden jelentős alkotás valahol határt hág, miközben teremt, rombol is, és sokszor belső, destruktív erők hátterére épít. Jelentős alkotók, többek között József Attila költészetének ezen aspektusa volt a beszélgetés tárgya. A ME nyári beszélgetése a József Attila év égisze alatt folytatódik a Kortárs folyóirat áprilisi számában "Mint gondolatjel, vízszintes a tested..."- Irodalomtörténet, analízis, társadalom - József Attila kontextusok címmel. A tanulmányok szerzői között megtalálhatjuk a Mindentudás Egyeteme egykori előadóit is. A tanulmányok kiindulópontjául szolgálnak annak a József Attila szakmai napnak, amely a Mindentudás Egyeteme, a Kortárs folyóirat, a NKÖM és a Petőfi Irodalmi Múzeum szervezésében kerül megrendezésre.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Irodalom, Magyar irodalom

klubrendezvények

Veres András (moderátor)
Kulcsár-Szabó Ernő (résztvevő)
Dr. Szegedy- Maszák Mihály (résztvevő)
Fried István (résztvevő)
Dr. Tarján Tamás (résztvevő)
Kulcsár-Szabó Zoltán (résztvevő)
Dr. Bókay Antal (résztvevő)
Dr. Prof. N. Horváth Béla (résztvevő)
Dr. Prof. Tverdota György (résztvevő)

2:13:05

2005. május 6.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 15.

411
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8857" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés