Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Globális klímaváltozás

387

Globális klímaváltozás


Tudományos és szakmai körökben közel 20 éve zajlanak viták arról, hogy a szélsőséges időjárási jelenségek gyakori előfordulása a világon klímaváltozásnak tekinthető-e, vagy sem. Mindeközben a 21. század elején több mint 6 milliárd ember élt a Földön, akiket élelemmel, ivóvízzel, lakással és energiával kellett ellátni. A személygépkocsik száma felülmúlta a 600 milliót és mintegy 2 milliárd lakás számára kellett biztosítani az energiát a fűtéshez, a hűtéshez, a mindennapi élelem elkészítéséhez. Az 1990-es évektől kezdve konferenciák sora zajlott, de az ott elhangzott ünnepélyes ígéreteken és a jól megfogalmazott dokumentumokon kívül alig történtek tényleges intézkedések a probléma kezelésére. A médiák hatására a globális klímaváltozás kérdései az érdeklődés középpontjába kerültek. A ME Klub szeptember 23-i résztvevői ennek a mindenkit érintő kérdéskörnek a bemutatására vállalkoznak, kiemelve a Magyarországon várható klimatikus változások környezeti, gazdasági, társadalmi hatásait.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Globális változás, Klímaváltozás

klubrendezvények

Dr. Hárs Titanilla (moderátor)
dr. Mika János (résztvevő)
Láng István (résztvevő)
Prof. Jolánkai Márton (résztvevő)
Dr. Szirmai Viktória (résztvevő)

51:54

2004. szeptember 23.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 15.

387
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8863" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés