Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

A látvány biológiája és esztétikája

426

A látvány biológiája és esztétikája


A látvány kialakulásakor a magasabb rendű feldolgozás következtében a fizikai inger összefüggéseiben, környezete figyelembe vételével konstruálódik meg. A látvány kialakulása tehát egy konstruktív folyamat, amelyben az egyén ismeretei fontos szerepet játszanak. A ME klub beszélgetése pszichológus, filozófus és művészettörténész szakemberek segítségével azt a kérdést vizsgálja, hogy hogyan jutunk el a mindennapi tapasztalattól, a látvány megszokott konstruálásától a művészi megtapasztalásáig, az egyedi, szokatlan élmények feldolgozásáig. A kérdés többek között, hogy a kulturális tapasztalat képes-e felkészíteni az elmét a befogadásra, "jelzi-e", hogy valami értékessel van dolga, illetve hogy van-e valamilyen biológiai korlát, amelyet semmiféle művészi eszköz nem haladhat meg.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Művészettörténet, Filozófia, Pszichológiai tudományok

klubrendezvények

Dr. Fábri György (előadó)
PhD. Ragó Anett (előadó)
PhD. Zemplén Gábor (előadó)
Petrányi Zsolt (előadó)

1:23:23

2004. augusztus 23.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 15.

426
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8884" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés