Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Elköszönő

169

Elköszönő


Az embereket segítő robotok hamarosan meg fognak jelenni a hétköznapi életünkben, de hogyan kommunikáljunk ezekkel a robotokkal? Úgy, mint egy másik emberrel? Vagy úgy, mint egy kutyával:. ül, fekszik, keresd, hozd ide stb. A jelenlegi robotok intelligenciája a kutyákéhoz közelebb áll, mint az emberekéhez. Magyar kutatók azzal foglalkoznak, hogy a kutyák viselkedésének tanulmányozása révén kapott eredményeket, a legjellemzőbb viselkedési formákat olyan algoritmusokká alakítják, amelyek beépíthetők robotokba, ezért az ember és a robot között hasonló munka, sőt még érzelmi kapcsolat jöhet létre, mint az ember és a kutya között. Az előadás e kutatás első lépéseit mutatja be.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Filmművészet

egyéb

Lévai Balázs (előadó)

00:18

2011. december 31.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 19.

169
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8896" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés