Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Hogyan készül a mobilunk?

425

Hogyan készül a mobilunk?


A napjainkban mindenki keze ügyében lévő okos telefonok olyan tudással rendelkező készülékek, amelyeket pár évtizeddel ezelőtt a legmerészebb tudományos fantasztikus irodalom sem alkotott meg fantáziájában. Tudja-e a telefonáló, hogy milliárdnyi alkatrész funkcionális együttesét tartja kezében? Hogyan épül fel egy mobil, mik az építőelemek, miket tartalmaznak, és azokat hogyan tudjuk egységbe építeni? Hogyan biztosítja a tömegtermelés, hogy végül a milliárdnyi alkatrész mindegyike képes működni és együttműködni? Mitől lesz a készülék megbízható, azaz működőképes hosszú éveken keresztül, miközben időjárási és „elejtési” viszontagságoknak tesszük ki? Betekintést kapunk a modern elektronikai gyártási és minőségellenőrzési eljárásokba, amelyek az új évezred leginnovatívabb technológiái közé tartoznak.
 
Az előadás Flash-animációt tartalmazó PowerPoint prezentációja, valamit prezentációval összeszerkesztett videováltozata elérhető a BME Elektronikai Technológia Tanszék honlapján:
http://www.ett.bme.hu/upload/Harsanyi_Gabor_ME.pps
http://www.ett.bme.hu/upload/MTE_BME_HG_PPTvel_NEW.wmv

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Mérnöki tudományok, Elektronikai technológia

Mindentudás Egyeteme Nyílt Archívum

dr. Harsányi Gábor (előadó)

23:58

2011. március 23.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 19.

425
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8901" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés