Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Mikotoxinok a takarmányozásban

621

Mikotoxinok a takarmányozásban


A mikotoxinok a penészgombák másodlagos anyagcsere termékei, amelyek a takarmány- növényeket, főképp a növényeket érő stresszhatások következtében, a termőterületen, illetve a tárolás során egyaránt termelhetik. A takarmány előkészítési és gyártási műveletek során stabilak maradnak, így gazdasági állatainknál tünetmentes és klinikai tünetekkel járó toxikózisokat egyaránt okozhatnak. Hazánkban a termőterületen elsősorban a Fusarium, Alternaria és Cladosporium, míg a tárolás vagy az erjesztéses tartósítás során az Aspergillus, Penicillium penészek által termelt mikotoxinok idézhetnek elő zavarokat a termelésben, illetve csökkenthetik az állatok betegségekkel szembeni ellenálló képességét.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Agrártudomány

Mindentudás Egyeteme Nyílt Archívum

Dr. Mézes Miklós (előadó)

36:13

2011. május 18.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 19.

621
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8971" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés