Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Társadalmi folyamatok, mintázatok időben és térben

193

Társadalmi folyamatok, mintázatok időben és térben


A társadalmi élet legkülönfélébb területein szabályszerű, hosszú távú növekedési folyamatokfigyelhetők meg. Az előadás a népesedés, a gazdaság, a tudomány valamint a technológiai innovációkterén fellelhető legalapvetőbb növekedési típusokat és azok következményeit mutatja be. Atársadalmi fejlődés szabályszerű jegyei azonban térbeli társadalmi mintázatokban is kimutathatók.Ennek illusztrálására az egymástól tengerek és hegyek által elválasztott, de mégis egymást keresőrégiók együtteseként leírható mediterrán világ Fernand Braudel által elénk tárt képét használtuk fel.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Társadalomtudományok, Szociológia, Társadalmi változások

Mindentudás Egyeteme Nyílt Archívum

Dr. Fokasz Nikosz (előadó)

54:44

2011. május 24.

Bilicsi Erika

2014. augusztus 19.

193
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8994" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés