You are currently browsing the Videotorium site of the organization Mindentudás Egyeteme. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

Globális klímaváltozás

387

Globális klímaváltozás


Tudományos és szakmai körökben közel 20 éve zajlanak viták arról, hogy a szélsőséges időjárási jelenségek gyakori előfordulása a világon klímaváltozásnak tekinthető-e, vagy sem. Mindeközben a 21. század elején több mint 6 milliárd ember élt a Földön, akiket élelemmel, ivóvízzel, lakással és energiával kellett ellátni. A személygépkocsik száma felülmúlta a 600 milliót és mintegy 2 milliárd lakás számára kellett biztosítani az energiát a fűtéshez, a hűtéshez, a mindennapi élelem elkészítéséhez. Az 1990-es évektől kezdve konferenciák sora zajlott, de az ott elhangzott ünnepélyes ígéreteken és a jól megfogalmazott dokumentumokon kívül alig történtek tényleges intézkedések a probléma kezelésére. A médiák hatására a globális klímaváltozás kérdései az érdeklődés középpontjába kerültek. A ME Klub szeptember 23-i résztvevői ennek a mindenkit érintő kérdéskörnek a bemutatására vállalkoznak, kiemelve a Magyarországon várható klimatikus változások környezeti, gazdasági, társadalmi hatásait.

More Less


Mindentudás Egyeteme

Global change, Climate change

klubrendezvények

Dr. Titanilla Hárs (moderator)
dr. János Mika (participant)
István Láng (participant)
Prof. Márton Jolánkai (participant)
Dr. Viktória Szirmai (participant)

51:54

23 September, 2004

Erika Bilicsi

15 August, 2014

387
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/en/embed/8863" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audio download