You are currently browsing the Videotorium site of the organization Mindentudás Egyeteme. The content of the search results and listing pages of the site (Main page, Categories, Channels, Live events) are limited to this organization. In case you wish to browse the whole archive of Videotorium, please, navigate back to the main Videotorium site.

Elköszönő

199

Elköszönő


Az embereket segítő robotok hamarosan meg fognak jelenni a hétköznapi életünkben, de hogyan kommunikáljunk ezekkel a robotokkal? Úgy, mint egy másik emberrel? Vagy úgy, mint egy kutyával:. ül, fekszik, keresd, hozd ide stb. A jelenlegi robotok intelligenciája a kutyákéhoz közelebb áll, mint az emberekéhez. Magyar kutatók azzal foglalkoznak, hogy a kutyák viselkedésének tanulmányozása révén kapott eredményeket, a legjellemzőbb viselkedési formákat olyan algoritmusokká alakítják, amelyek beépíthetők robotokba, ezért az ember és a robot között hasonló munka, sőt még érzelmi kapcsolat jöhet létre, mint az ember és a kutya között. Az előadás e kutatás első lépéseit mutatja be.

More Less


Mindentudás Egyeteme

Film studies

egyéb

Balázs Lévai (lecturer)

00:18

31 December, 2011

Erika Bilicsi

19 August, 2014

199
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/en/embed/8896" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audio download