Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Génjeinkben az egészség? Öröklődés és életmód a 21. században

757

Génjeinkben az egészség? Öröklődés és életmód a 21. században


2003-ban ünnepeltünk: úgy tűnt, hogy áttörés történt az emberi gyógyászatban. Elkészült az emberi genomszekvencia, és azt hittük, hogy hamarosan kezdődhet a személyre szabott orvoslás. Valójában ennek feltételei most, egy évtizeddel később alakultak ki az új tudományos felfedezéseknek és a technológia fejlődésének köszönhetően. Megismertük a környezeti hatásokat tükröző epigenetikai folyamatok jelentőségét is. A genomikai és epigenetikai alapkutatási eredmények hihetetlenül gyorsan és várhatóan egyre intenzívebben kerülnek be az orvosi gyakorlatba. A legtöbben szeretnék, ha személyre szabott orvosi kezelést kapnának a jövőben, de azt már nem, hogy a biztosítók vagy a munkaadók is hozzájussanak genetikai információikhoz, így a jogi szabályozás jelentősége is felértékelődött.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Orvostudomány, Genomika

egyéb

Lévai Balázs (műsorvezető)
Seress Zoltán (előadóművész)
Varga Anikó (előadóművész)
Varjú Olga (előadóművész)
Spolarics Andrea (előadóművész)
Kardos Róbert (előadóművész)
Dr. Molnár Mária Judit (szereplő)
Dr. Falus András (szereplő)
Sasvári Mária (szereplő)
Veres-Székely Anna (szereplő)
Varga Gábor (előadó)
Dr. Lévai Péter (szereplő)
Melegh Béla (szereplő)
Keserű Gyögy Miklós (szereplő)
Dr. Kopp Mária (szereplő)
Balogh Piroska (szereplő)
PhD. Stauder Adrienne (szereplő)

49:56

2011. február 2.

Marianna Nagy

2013. augusztus 8.

757
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/6744" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés