Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Környezetvédelem- fenntartható fejlődés

2583

Környezetvédelem- fenntartható fejlődés


A 20. század hatvanas éveinek első felében a Néma tavasz című könyv drámai módon rázta fel a vezető értelmiségi körök lelkiismeretét: innentől lehet számítani a környezetvédelem fogalmának bekerülését a társadalmi tudatba és az emberek gondolkodásába. A hetvenes évek eleje jelentős változásokat hozott (Föld Napja rendezvény, Római Klub létrejötte, Stockholmi Konferencia). A Stockholmi Konferencia után tíz évvel egyre jobban érlelődött az a felismerés, hogy a környezetvédelmi problémákat önmagában véve nem lehet megoldani, hanem együtt kell szemlélni a gazdasági szektorok tevékenységével. Kialakult egy új koncepció, amelyet fenntartható fejlődésnek neveztek el. A mai előadás a környezetvédelem és a fenntartható fejlődés fogalmát járja körül.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Környezet-egészségügy, Természettudományok, Környezetbiológia, Környezettudomány, Környezetvédelem, Környezeti hatás

tudósok előadásai

Láng István (előadó)
Drexler Dóra (megszólalók)
Lukács Balázs András (megszólalók)
Csete Mária (megszólalók)
Harkai Attila (megszólalók)

50:17

2002. november 11.

Marianna Nagy

2014. május 7.

2583
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8181" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés