Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

A 21. század anyagai: az intelligens anyagok

6257

A 21. század anyagai: az intelligens anyagok


Az intelligencia szó egyik jelentése alkalmazkodóképesség új helyzetekhez. Ilyen értelemben beszélhetünk tehát anyagok és anyagi rendszerek intelligenciájáról. Az elnevezés az anyagtudomány egy olyan új területére utal, amely az anyag és közvetlen környezete - az élő rendszerekhez hasonló - aktív kapcsolatát igyekszik feltárni és kiaknázni. E tudományág elsődleges célja olyan szintetikus anyagok tervezése, előállítása és tulajdonságainak vizsgálata, amelyek felhasználói szempontból előnyösen reagálnak a környezetből származó hatásokra.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Műszaki tudományok, Anyagtechnológiák, Intelligens anyagok, Anyagtervezés

tudósok előadásai

Zrínyi Miklós (előadó)

48:19

2003. január 20.

Marianna Nagy

2014. május 7.

6257
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8189" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés