Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Agrárgazdaság- EU kitekintéssel

1192

Agrárgazdaság- EU kitekintéssel


Magyarországon az agrárgazdaság akkor fejlődött a legdinamikusabban és közelítette meg legjobban a legfejlettebb országok színvonalát, amikor viszonylag jól kiszámítható politikai-gazdasági integrációk része volt, előrelátható peremfeltételekkel, függetlenül azok társadalmi-ideológiai irányultságától (pl. Osztrák-Magyar Monarchia, KGST). Az elmúlt, majd másfél század során, agrárgazdaságunk töretlenül - még a legnehezebb gazdasági-politikai helyzetben is - képes volt a fejlett nyugati régiókba exportálni, teljesítve azt a nemzetgazdasági igényt, hogy az ország külkereskedelmi egyensúlyát javítsa. A magyar agrárszektor tartósan a legnagyobb devizatöbblet előállítója az országnak, szinte töretlenül, másfél évszázada.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Agrártudomány, Társadalomtudományok, Agrárgazdaságtan, Agrárjog

tudósok előadásai

Horn Péter (előadó)

43:47

2003. február 24.

Marianna Nagy

2014. május 7.

1192
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8193" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés