Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Hogyan véd és mikor árt immunrendszerünk?

3735

Hogyan véd és mikor árt immunrendszerünk?


Az immunrendszer legfontosabb szerepe, hogy védelmet nyújt a különböző kórokozók - vírusok, baktériumok, gombák, paraziták - ellen. E bonyolult biológiai folyamatokban számos vér- és nyiroksejt, illetve molekula vesz részt, melyek között az immunreakciók során többrétű és többirányú kapcsolat alakul ki. Az így létrejövő immunválasz vezet a szervezet számára idegen és káros anyag elpusztításához. Bizonyos környezeti, öröklött és egyéb tényezők hatására azonban az immunrendszer működése károsodhat, és ilyenkor - például túlzott működése vagy a test saját anyagai ellen megindított reakciója miatt - a szervezetre ártalmas is lehet.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Egészség tudományok, Immunológia, Virológia

tudósok előadásai

Dr. Erdei Anna (előadó)

47:15

2003. április 28.

Marianna Nagy

2014. május 7.

3735
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8203" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés