Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Az időjárás előrejelzése: jóslás vagy tudomány?

3967

Az időjárás előrejelzése: jóslás vagy tudomány?


Az időjárás-előrejelzés csak az elmúlt 150 évben vált igazi tudománnyá. Az előadás tömören végigköveti e fejlődés mérföldköveit, amelyek mind kapcsolódnak a tudomány és a technika, különösképp a méréstechnika, a távközlés, a távérzékelés, az űrkutatás és döntően a számítástechnika másfélszázados eredményeihez. Ez a kis történeti áttekintés módot ad alapvető légköri folyamatok közérthető bemutatására azzal a céllal, hogy a mindennapi időjárás és a médiában nap mint nap megjelenő időjárás-jelentések az érdeklődő számára érthetőbbek legyenek. 

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Környezettudomány, Meteorológia, Légkörfizika (Klímaváltozás), Levegőszennyezés (Klímaváltozás), Klímaváltozás hatása (Klímaváltozás)

tudósok előadásai

Vissy Károly (előadó)

1:00:16

2003. május 5.

Marianna Nagy

2014. május 7.

3967

5.0
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8204" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés