Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

A lakható bolygó

1152

A lakható bolygó


Bolygónk különleges tulajdonságai alapvetően különböznek a Naprendszer többi bolygóján uralkodó állapotoktól. A Föld jelenlegi képének formálását időnként váratlan, kozmikus események is befolyásolták. A jelenlegi földi környezet hosszú változások eredményeként alakult ki. A Föld története során a bioszférában lényeges változások történtek. Az ember megjelenése a Földön új feltételeket teremtett. Tevékenysége során az ember környezetalakító tényezővé vált, s ez globális veszélyeket jelent arra a környezetre, amelynek az ember kialakulását és életét köszönheti. 

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Környezetbiológia, Evolúciós biológia, Csillagászat, Asztrofizika, Kozmológia

tudósok előadásai

Mészáros Ernő (előadó)

43:21

2003. május 19.

Marianna Nagy

2014. május 7.

1152
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8206" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés