Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Génjeink:sors vagy valószínűség

1572

Génjeink:sors vagy valószínűség


A genomika egy fiatal tudomány neve, mely a gének összességét vizsgálja. A genomprogramok befejeződése valóságos forradalmat jelent a biológiában és az orvostudományban. A géntérkép ismerete együtt a genetikai chiptechnológiával és a bioinformatikával korábban nem is remélt mértékben teszi előrejelezhetővé egyes betegségek megjelenését. Ám azt is fontos tudatosítanunk, hogy az öröklött gének általában inkább valószínűséget jelentenek, semmint sorsot: a környezeti tényezőknek is fontos szerepe van a betegségek kialakulásában - éppen ezért van kiemelkedő jelentősége az esélyelemzés lehetőségének.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Genetika, Genomika

tudósok előadásai

Dr. Falus András (előadó)

51:46

2003. június 10.

Marianna Nagy

2014. május 7.

1572
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8210" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés