Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Mikrokozmosz- világunk építőköveinek kutatása

2604

Mikrokozmosz- világunk építőköveinek kutatása


Az anyagi világ szerkezetének megismerése több mint 2000 éve foglalkoztatja az emberiséget. A huszadik században a kvantumelmélet és a relativitáselmélet megalkotása után hatalmas fejlődés következett be. Előbb az anyagot építő atomokat ismertük meg, majd az atommagokat kezdték vizsgálni. Olyan fontos kérdéseket kellett megválaszolni, mint hogy mi tartja össze a magot alkotó részecskéket? A század közepén egyre több elemi részecskét fedeztek fel, s újabb kérdések születtek: Hogyan osztályozzuk az elemi részecskéket? Elemi vagy összetett minden részecske? Melyek az alapvető erők a természetben?

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Kvantumkémia, Fizika, Kvantummechanika, Atomfizika, Kvantumelmélet, Kvantumtechnológia

tudósok előadásai

Prof. Horváth Zalán (előadó)

57:16

2003. október 20.

Marianna Nagy

2014. május 7.

2604
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8219" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés