Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

A Mindenség mérése

2011

A Mindenség mérése


A Világmindenség kora, mérete, a benne található anyag mennyisége és összetétele az emberi környezetben felfedezett természeti törvényekre építő asztrofizikai megfigyelési programokkal tanulmányozható. Az észlelési technikák és adatfeldolgozási módszerek tökéletesedésével alig egy évtized alatt ugrásszerűen nőtt e kozmológiai adatok ismeretének pontossága. A több mint tízmilliárd évet felölelő eseménysorra vonatkozó tudományos kép megszilárdulása megengedi, hogy még messzebbre kíséreljünk meg behatolni Univerzumunk múltjába.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Csillagászat, Fizika, Kozmológia

tudósok előadásai

Patkós András (előadó)

59:03

2003. október 27.

Marianna Nagy

2014. május 7.

2011
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8220" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés