Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

A számítógéptől az információs társadalomig

1769

A számítógéptől az információs társadalomig


Ma körülöttünk mindenütt számítógépek dolgoznak. Számítógépek irányítják autóinkat, légi forgalmunkat, olykor szívverésünket. Számítógépek ellenőrzik bankforgalmunkat, atomerőműveinket. S mindebből 50 éve még semmi nem létezett. De a mindennapok csodái még nem értek véget: a számítástechnika, a távközlés és az elektronikus média gyors összeolvadása (konvergenciája) világméretű hálózatokba szervez valamennyiünket. Összeszűkül a Glóbusz, lerövidül az idő, felgyorsul az élet, kitágulnak a lehetőségek. Az új technológián új társadalom szerveződik.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Információs tudományok, Információfeldolgozás, Információs rendszerek, Informatika, Alkalmazott informatika

tudósok előadásai

Havass Miklós (előadó)

46:42

2003. november 24.

Marianna Nagy

2014. május 7.

1769
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8225" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés