Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Az emberi természet biológiai gyökerei

8668

Az emberi természet biológiai gyökerei


A modern biológia sokszorosan igazolta azt a tényt, hogy az ember is az állatvilághoz tartozik: egy különleges emlős faj. Különlegessége éppen viselkedésformáiban rejlik. Például az ember az egyetlen olyan állatfaj, amely képes kultúrát és társadalmat létrehozni, pedig génjeink csak körülbelül egy százalékban különböznek a csimpánzokétól. Az emberi viselkedéssel foglalkozó biológusok, antropológusok, paleontológusok, etológusok már régóta dolgoznak azon, hogy felderítsék az ember különleges viselkedésformáinak evolúciós eredetét. Ha pontosan felmérjük, milyen tulajdonságokban különbözünk lényegesen az állatoktól, egyben ezek kialakulására is tudományos magyarázatot kapunk.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Evolúciós biológia, Antropológia, Humán etológia

tudósok előadásai

Dr. Prof. Emer Csányi Vilmos (előadó)

41:46

2003. december 8.

Marianna Nagy

2014. május 7.

8668

1.0
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8227" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés