Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

A növények szexuális életének molekuláris titkai

961

A növények szexuális életének molekuláris titkai


A virágok szín- és formagazdaságukkal gyönyörködtetnek. Nem csak esztétikai jelentőségük van azonban: a bennük megbúvó bibe megporzásából születő magvak a fajfenntartást szolgálják, s az emberi táplálkozás nélkülözhetetlen forrásai is. Az utóbbi évtized molekuláris, sejt- és fejlődésbiológiai kutatásai a növények életciklusának eddig ismeretlen rejtélyeit tárták fel. A virágokban lejátszódó intim események molekuláris hátterének megismerése fontos gyakorlati jelentőséggel bír, hiszen a növénynemesítés a géntechnológiai és genomikai módszerek révén újabb lehetőségekhez jutott a virágzási idő befolyásolására, új növényszaporítási eljárások kidolgozására, a betakarított termés minőségének, táplálkozási értékének javítására.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Természettudományok, Növényélettan, Növényfejlődés, Növények növekedése

tudósok előadásai

Dr. Prof. Dudits Dénes (előadó)

43:26

2004. március 17.

Marianna Nagy

2014. május 7.

961

5.0
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8237" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés