Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Balassi és a számítógépes irodalomtudomány

1892

Balassi és a számítógépes irodalomtudomány


2004-ben ünnepeljük Balassi Bálint születésének 450. évfordulóját. Az előadás - rendhagyó módon - nem a szokványos életrajzi, stilisztikai vagy poétikai oldalról közelíti meg az első magyar költő életművét. Azt próbáljuk meg rekonstruálni, hogy milyennek tervezhette Balassi kötetét, mely csak másolatokban maradt ránk; szó lesz továbbá a vele kapcsolatos irodalomtörténeti kutatásokról s mindezen keresztül az első információs forradalom egyik legfőbb találmányáról, a könyv ma ismert és a jövőben lehetséges formáiról. 

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Magyar nyelv, Irodalom, Magyar irodalom

tudósok előadásai

Dr. Prof. Horváth Iván (előadó)

43:10

2004. május 10.

Marianna Nagy

2014. május 7.

1892
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8243" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés