Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

1956- a szabadságharc katonapolitikája

638

1956- a szabadságharc katonapolitikája


Király Béla nyugalmazott vezérezredes, a Nemzetőrség egykori parancsnoka hadtörténészként, s egyben az 1956-os események tevékeny alakítójának szemszögéből tekinti át a forradalomban és a szabadságharcban részt vevő különböző fegyveres testületek - a néphadsereg, a rendőrség, a határőrség, az ÁVH és a belső karhatalom - akkori állapotát és az eseményekben betöltött szerepét, a szovjet agresszió alakulását, illetve a felkelők harci tevékenységét Budapesten és vidéken. Az előadás kitér a szabadságharc nemzetközi megítélésének összefüggéseire is.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Történelem

tudósok előadásai

Király Béla (előadó)
Dr. Horváth Miklós (előadó)
Eörsi László (előadó)

1:20:53

2004. október 25.

Marianna Nagy

2014. május 14.

638
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8288" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés