Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

A magyar népi irodalom

1160

A magyar népi irodalom


A népi írók célja az egész népet magába foglaló új nemzettudat megteremtése volt. Az irodalmat a társadalmi cselekvés eszközének is tekintették. Egyszerre kívánták elősegíteni a Trianon utáni magyarság nemzeti és szociális felemelkedését. Ez a küldetéstudat kapcsolta össze az esztétikai irányuk szerint egymástól erősen különböző alkotókat. A fasizmussal és a kommunizmussal szemben a magyarság saját útját akarták választani. Az irodalmat az egyéni és közösségi önismeret és életalakítás nélkülözhetetlen eszközének tekintették. 

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Irodalom, Magyar irodalom

tudósok előadásai

Dr. Görömbei András (előadó)

53:56

2005. február 24.

Marianna Nagy

2014. május 14.

1160
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8300" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés