Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

A világ keletkezése és az elemi részek fizikája

2300

A világ keletkezése és az elemi részek fizikája


Az elemi részek fizikája a ma ismert legmélyebb, legalapvetőbb tudományos elmélet. Ezzel az elmélettel, az úgynevezett standard modellel az összes kísérleti eredmény teljes összhangban van. Ám sajnos még ez az általános elmélet is csak részben tud magyarázatot adni arra az alapvető kérdésre, hogy miért is létezik a világegyetem, és hogy miért létezünk mi magunk. Az előadás áttekinti az elemi részek fizikájának az alapjait. Megvizsgálja azt a három feltételt, mely a korai világegyetem történései során az anyagi világ kialakulásához szükséges volt.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Természettudományok, Csillagászat, Fizika, Kvantummechanika, Atomfizika, Magfizika, Kozmológia

tudósok előadásai

PhD. Fodor Zoltán (előadó)

40:32

2005. március 21.

Marianna Nagy

2014. május 14.

2300
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8303" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés