Ön jelenleg a(z) Mindentudás Egyeteme Videotorium aloldalát böngészi. A keresési találatok, illetve az aloldal minden felülete (Főoldal, Kategóriák, Csatornák, Élő közvetítések) kizárólag az intézményi aloldal tartalmait listázza. Amennyiben a Videotorium teljes archívumát kívánja elérni, kérjük navigáljon vissza a Videotorium főoldalára!

Az állatok mozgásának elemzése ( A csirke kikelésétől a Spanyol Lovasiskoláig)

2254

Az állatok mozgásának elemzése ( A csirke kikelésétől a Spanyol Lovasiskoláig)


A csirkemagzat, valamint a kutya és a ló testfelépítésének és mozgásainak megismerésével választ kapunk arra, hogy hogyan tudja a kiscsirke feltörni a tojás héját, vagy hogy miért képes a csikó születését követően rögtön összerendezett bonyolult mozgáskombinációkra, eltérően a lassabban fejlődő kutyától, illetve embertől. A ló mozgásának ábrázolása művészettörténeti szempontból is érdekes, Székely Bertalan rajzsorozataival az elsők között járult hozzá a mozgásvizsgálatok fejlődéséhez. Napjainkban a kutya és a ló mozgásának elemzése a legmodernebb eszközökkel történik.

több kevesebb


Mindentudás Egyeteme

Állatorvos-tudomány, Agrártudomány

tudósok előadásai

Dr. Sótonyi Péter Tamás (előadó)

48:02

2005. április 4.

Marianna Nagy

2014. május 14.

2254
<iframe width="480" height="385" src="//mindentudas.videotorium.hu/hu/embed/8304" frameborder="0" allowfullscreen="allowfullscreen"></iframe>

Audió letöltés